Terug naar overzicht

Enexis Groep maakt werk van duurzame doorstart

21 jul. 2020

Miljoenen mensen en duizenden bedrijven zijn al volop bezig met een schone economie. Ook Enexis Groep doet mee. We ondersteunen de campagne ‘duurzame doorstart’ en laten zien wat wij doen voor een betere wereld.

Positieve initiatieven een zetje geven om Nederland duurzamer en sterker te maken, dát vinden we belangrijk. Samen met tientallen organisaties ondersteunen we de nieuwe campagne van de NVDE ‘Geef Nederland een duurzame doorstart’. Want dit is het moment om door te pakken met de schone economie. En als de politiek de voorwaarden schept, gaat het nog veel sneller.

Nu online: onze ambitie voor een schonere wereld

Natuurlijk voelen wij ons zelf ook verantwoordelijk om een bijdrage te leveren. Dit doen we met ons dagelijkse werk én onze MVO ambities. Zo dragen we bij de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: de Sustainable Development Goals (SDG’s). Op onze website is een nieuw onderdeel geheel gewijd aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Enexis Groep.

Benieuwd wat wij doen?

  • Via onze betrouwbare energie-infrastructuur geven we huishoudens en bedrijven in ons verzorgingsgebied toegang tot energie.
  • We ondersteunen provincies en gemeenten bij de totstandkoming van Regionale Energie Strategieën. Door rekening te houden met de lokale situatie ondersteunen we economische, sociale en ecologische ontwikkeling.
  • Ook nemen we regie in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen met als doel onze energievoorziening betaalbaar te houden en te verduurzamen.

Daarnaast nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor onder meer kwaliteitsonderwijs, veilig werk voor iedereen én verantwoord inkopen. Wist je bijvoorbeeld dat wij gebruikte producten hergebruiken? Zo kan een ‘oude’ transformator nog jaren veilig dienst doen.