Educatie

Educatie

De boeiende wereld van energie

Wat is energie eigenlijk? Hoe komt stroom tot stand? En hoe kun je energie besparen? Wij bieden diverse educatieve programma’s aan om kinderen en (jong) volwassenen kennis te laten maken met onze boeiende wereld van energie. Zo maken we steeds meer mensen enthousiast voor energiebesparing en voor het werk in de energietechniek.

waterspaarders.png

Waterspaarders

Nederlanders douchen gemiddeld 9 minuten. Door allemaal 4 minuten korter te douchen besparen we per jaar 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water en nog belangrijker we dringen daarmee de CO2 uitstoot terug. Met WaterSpaarders roepen kinderen alle andere kinderen van Nederland op om thuis het gesprek aan te gaan over warm waterverbruik zodat heel Nederland korter gaat douchen.

Een heleboel kinderen hebben al een speciaal etiket ontworpen voor een fles shampoo of douchegel met een eigen spreuk en tekening erop. Bedoeld om iedereen die thuis onder de douche stapt eraan te herinneren er niet te lang onder te blijven staan.

.icon--quote

Kinderen denken compromisloos en actiegericht. Als het simpel is om je gedrag te veranderen en het is goed voor de natuur en onze toekomst, waarom doen we het dan niet allemaal?

Prinses Laurentien, oprichter Missing Chapter Foundation
raad_van_kinderen.jpg

Raad van Kinderen

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee over onze strategische en maatschappelijke vraagstukken. Zo leren kinderen meedenken over de energievraagstukken en wij ontdekken nieuwe denkrichtingen om deze op te lossen.

vakschool.jpg

Enexis Groep Vakschool

Wij helpen jongeren tussen 18 en 25 jaar om een erkend mbo-3-diploma te halen voor monteur gas of monteur elektra. In ongeveer twee jaar leren zij alle kneepjes van het vak en doen zij praktijkervaring op in leer-/werkbanen. Van het werken met transformatoren tot het herkennen van alle soorten aansluitingen.