Educatie

Educatie

De boeiende wereld van energie

Wat is energie eigenlijk? Hoe komt stroom tot stand? En hoe kun je energie besparen? Wij bieden diverse educatieve programma’s aan om kinderen en (jong) volwassenen kennis te laten maken met onze boeiende wereld van energie. Zo maken we steeds meer mensen enthousiast voor energiebesparing en voor het werk in de energietechniek.

raad_van_kinderen.jpg

Raad van Kinderen

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee over onze strategische en maatschappelijke vraagstukken. Zo leren kinderen meedenken over de energievraagstukken en wij ontdekken nieuwe denkrichtingen om deze op te lossen.

.icon--quote

Kinderen denken compromisloos en actiegericht. Als het simpel is om je gedrag te veranderen en het is goed voor de natuur en onze toekomst, waarom doen we het dan niet allemaal?

Prinses Laurentien, oprichter Missing Chapter Foundation
waterspaarders.png

Waterspaarders

Nederlanders douchen gemiddeld 9 minuten. Door allemaal 4 minuten korter te douchen besparen we per jaar 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water en nog belangrijker we dringen daarmee de CO2 uitstoot terug. Met WaterSpaarders roepen kinderen alle andere kinderen van Nederland op om thuis het gesprek aan te gaan over warm waterverbruik zodat heel Nederland korter gaat douchen.

Een heleboel kinderen hebben al een speciaal etiket ontworpen voor een fles shampoo of douchegel met een eigen spreuk en tekening erop. Bedoeld om iedereen die thuis onder de douche stapt eraan te herinneren er niet te lang onder te blijven staan.

overalenergie.jpg

Overalenergie.nl

Speciaal voor kinderen in groep 6, 7 en 8 van de basisschool is de website overalenergie.nl ontwikkeld met alle informatie die nodig is voor een spreekbeurt over energie. Er staan ook tips, foto’s, films en een quiz op. Help jij ons om meer kinderen enthousiast te maken over energie?

VanZonKrijgJeEnergie.jpg

Van Zon Krijg Je Energie

Met het educatieve pakket ‘Van Zon Krijg Je Energie’ maken basisschoolkinderen op een interactieve en speelse manier kennis met de energie van nu en de toekomst. Het pakket bevat interactief lesmateriaal over zonne-energie en een informatiepaneel, waarop de opwek van zonnepanelen en het elektriciteitsverbruik van de school zichtbaar wordt.

energiemonsters.jpg

Energiemonsters

Energiemonsters is een lesprogramma dat kinderen laat nadenken over energiebesparing. Wat is energie eigenlijk? Wat zijn de grootste elektriciteitsverbruikers in huis? En welke oplossingen kunnen ze bedenken om voortaan zelf minder elektriciteit te verbruiken? Aan de hand van praktische proefjes en met handige invulboekjes en hulpmiddelen gaan ze aan de slag. Op school én thuis. Zo raken ook de broertjes, zusjes en ouders bij het onderwerp energiebesparing betrokken.

vakschool.jpg

Vakschool

Wij helpen jongeren tussen 18 en 25 jaar om een erkend mbo-3-diploma te halen voor monteur gas of monteur elektra. In ongeveer twee jaar leren zij alle kneepjes van het vak en doen zij praktijkervaring op in leer-/werkbanen. Van het werken met transformatoren tot het herkennen van alle soorten aansluitingen.