De boeiende wereld van energie

Wat is energie eigenlijk? Hoe komt stroom tot stand? En hoe kun je energie besparen? Wij bieden divers lesmateriaal aan om kinderen en (jong) volwassenen kennis te laten maken met onze boeiende wereld van energie. Zo maken we steeds meer mensen enthousiast voor energiebesparing en voor het werk in de energietechniek.

Spreekbeurt Overal energie

Ga jij binnenkort een spreekbeurt houden en ben je op zoek naar een goed onderwerp? Denk dan eens aan energie. Wij helpen je met allerlei informatie waarmee jij een mooie, leuke en interessante spreekbeurt kunt houden over de wereld van energie en de rol van de netbeheerder.

lees meer

Lespakket De netwerkkoffer

Samen met leerlingen energienetwerken in woonwijken aanleggen? Samen een storing in de stroomlevering nabootsen om deze vervolgens op te lossen? Dat kan met de WATT? Netwerkkoffer. De Netwerkkoffer is ontwikkeld door Enexis Groep en vervolgens door WATT? geschikt gemaakt voor vmbo en mbo, alles in overleg met techniekdocenten.

Lees meer

Lespakket Evonturiers

Evonturiers maakt kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier wegwijs in het energielandschap. Zo leren ze al op jonge leeftijd dat we zuinig met energie om moeten gaan. Het pakket is ontstaan uit een samenwerking met Missing Chapter Foundation, Enexis Groep en Enpuls.

Lees meer