Educatie

Educatie

De boeiende wereld van energie

Wat is energie eigenlijk? Hoe komt stroom tot stand? En hoe kun je energie besparen? Wij bieden divers lesmateriaal aan om kinderen en (jong) volwassenen kennis te laten maken met onze boeiende wereld van energie. Zo maken we steeds meer mensen enthousiast voor energiebesparing en voor het werk in de energietechniek.

Spreekbeurt Overal energie

Spreekbeurt Overal energie

Ga jij binnenkort een spreekbeurt houden en ben je op zoek naar een goed onderwerp? Denk dan eens aan energie. Wij helpen je met allerlei informatie waarmee jij een mooie, leuke en interessante spreekbeurt kunt houden over de wereld van energie en de rol van de netbeheerder.

lees meer Label for lees meer
Rondleiding Enexis huizen

Rondleiding Enexis huizen

Wil je abstracte thema’s als energiebesparing, duurzame energie en een betere leefomgeving meer laten leven bij leerlingen en scholieren? Neem ze dan eens mee naar het Enexis Huis. We hebben een speciale rondleiding voor leerlingen van groep 7/8, voor het voorgezet onderwijs, middelbaar- en hoger onderwijs. Compleet met lesmateriaal en docentenhandleidingen.

Lees meer Label for Lees meer
Lespakket De netwerkkoffer

Lespakket De netwerkkoffer

Samen met leerlingen energienetwerken in woonwijken aanleggen? Samen een storing in de stroomlevering nabootsen om deze vervolgens op te lossen? Dat kan met de WATT? Netwerkkoffer. De Netwerkkoffer is ontwikkeld door Enexis Groep en vervolgens door WATT? geschikt gemaakt voor vmbo en mbo, alles in overleg met techniekdocenten.

Lees meer Label for Lees meer
Lespakket Evonturiers

Lespakket Evonturiers

Evonturiers maakt kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier wegwijs in het energielandschap. Zo leren ze al op jonge leeftijd dat we zuinig met energie om moeten gaan. Het pakket is ontstaan uit een samenwerking met Missing Chapter Foundation, Enexis Groep en Enpuls.

Lees meer Label for Lees meer
Lespakket Van Zon Krijg Je Energie

Lespakket Van Zon Krijg Je Energie

Laat kinderen kennismaken met de energie van de toekomst met behulp van het gratis educatieve pakket ‘Van Zon Krijg Je Energie’. Dit pakket van Enpuls bevat lesmateriaal over zonne-energie en een informatiepaneel waarop de opwek van zonnepanelen en het elektriciteitsverbruik van de school zichtbaar wordt. Zo wordt zonne-energie een ware beleving.

Lees meer Label for Lees meer
Lespakket Waterspaarders

Lespakket Waterspaarders

Enexis Groep is partner van Waterspaarders, een initiatief dat kinderen stimuleert om thuis het gesprek aan te gaan over warm waterverbruik zodat heel Nederland korter gaat douchen. Het lesmateriaal maakt de leerlingen bewust van het verband tussen het gebruik van warm water (en dus het gebruik van energie) en het klimaat en de natuur.

Lees meer Label for Lees meer
Gastles Enexis

Gastles Enexis

In de klas kennismaken met de infratechniek? Dat kan nu met een supertoffe gastles. Voor het basisonderwijs, VMBO en het MBO hebben we een gastles ontwikkeld waar je zelf aan de slag kan met de techniek en één van onze collega’s je ook nog eens meer kan vertellen over de techniek die er voor zorgt dat jij thuis en op school stroom en gas hebt! Wil jij ook een gastles van één van onze collega’s? Mail dan naar gastlessen@enexis.nl.

Lees meer Label for Lees meer