Terug naar overzicht

Enexis Holding geeft eerste groene obligatielening uit

10 jun. 2020

Enexis Holding heeft vandaag haar eerste groene obligatielening (Green Bond) uitgegeven. Deze groene lening van 500 miljoen euro heeft een looptijd van 12 jaar en een couponrente van 0,625%. Het geld wordt besteed aan projecten die een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de energievoorziening. 

De Green Bond wordt gebruikt om te investeren in projecten die bijdragen aan het verhogen van het aandeel duurzame energie in de netten van Enexis, zoals netuitbreidingen ten behoeve van wind- en zonneparken. Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt voor het verslimmen van het net met behulp van onder andere Distributie Automatisering (DA) en de uitrol van slimme meters.

Het voor deze obligatie opgestelde Green Finance Framework*, stelt Enexis Holding ook in staat in de toekomst groene obligaties uit te zetten. Het Framework is beoordeeld door ISS-ESG* en heeft van deze onafhankelijke rating agency een positieve opinie gekregen. Deze groene obligatie draagt daarbij volgens ISS-ESG  ‘significant’ bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dat past bij de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-strategie van Enexis om een actieve bijdrage te leveren aan de realisatie van de SDG’s.

Maarten Blacquière, CFO en lid Raad van Bestuur Enexis Groep: “Het uitgeven van deze groene obligatielening onderstreept dat wij het als maatschappelijk bedrijf belangrijk vinden om een partner te zijn in de energietransitie en onze verantwoordelijkheid te nemen in de verduurzaming van onze bedrijfsvoering. Wij zijn dan ook verheugd over de grote interesse voor deze groene lening. Daarmee laten investeerders zien dat ook zij, naast een solide financieel beleid, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.”  

De Green Bond wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam.

*Meer informatie over het Green Finance Framework en de beoordeling door ISS-ESG, is hier te vinden.