Terug naar overzicht

Wilma Mansveld benoemd als lid Raad van Commissarissen Enexis Holding

24 nov. 2023

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) heeft Wilma Mansveld benoemd tot lid van de RvC van Enexis Holding. Wilma Mansveld heeft ruime bestuurlijke ervaring.

Tussen 2003 en 2012 bekleedde Mansveld verschillende functies in de provincie Groningen, waaronder gedeputeerde voor energie. Van 2012 tot en met 2015 was Mansveld staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte II. In 2017 maakte de voormalig-politica de overstap naar de Veiligheidsregio Groningen, waar ze op dit moment directeur is. Naast haar werk als directeur is Mansveld ook actief in verschillende organisaties in de energiesector.

Jos Nijhuis, voorzitter Raad van Commissarissen: “We zijn enorm verheugd met de benoeming van Wilma Mansveld als lid van de RvC van Enexis. Haar bestuurlijke en financiële ervaring binnen de energietransitie zijn een welkome aanvulling voor het team. We kijken enorm uit naar haar komst.”

Wilma Mansveld: “Ik kijk ernaar uit om bij de Raad van Commissarissen van Enexis aan de slag te gaan. Enexis is een belangrijke spil in de energietransitie. De veranderingen in ons energiesysteem raken iedereen en hebben veel impact voor bedrijven en huishoudens. Ik verheug bij erop om vanuit mijn kennis en bestuurlijke ervaring de Raad van Bestuur te ondersteunen en te adviseren bij deze uitdaging.”

Mansveld vult de vacature in die is vrijgekomen na het overlijden van Paul Rüpp (1957). Met de aanstelling van Wilma Mansveld bestaat de Raad van Commissarissen van Enexis uit Joost van Dijk, Carmen Velthuis, Anita Arts, Jos Nijhuis en Wilma Mansveld.