Terug naar overzicht

VvE Belang neemt VvE Zonnecoach over

2 dec. 2019

Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, draagt het succesvolle project VvE Zonnecoach over aan belangenorganisatie VvE Belang. De VvE Zonnecoach begeleidt en ondersteunt VvE’s en appartementseigenaren die graag zonnepanelen willen.

Deze opzet blijkt succesvol. Al 139 VvE’s hebben in de algemene ledenvergadering besloten om in zonnepanelen te investeren, waarvan 104 VvE’s ook al daadwerkelijk zonnepanelen in gebruik genomen hebben. Deze gerealiseerde projecten zorgen in totaal voor zo’n 2000 ton CO2-besparing per jaar.

Onafhankelijke expert

VvE’s die gebruik maken van de VvE Zonnecoach krijgen een onafhankelijke en deskundige expert - een zogeheten zonnecoach. Die stelt een adviesrapport op en beantwoordt alle technische, juridische en economische vragen zodat de ledenvergadering volledig geïnformeerd een besluit kan nemen. Tot slot helpt de zonnecoach bij het opvragen en beoordelen van offertes.

De VvE Zonnecoach is ontwikkeld door Enpuls, onderdeel van Enexis Groep. Enpuls is opgericht door Enexis Groep om de energietransitie te versnellen. Deze organisatie van visionairs, businessdenkers en conceptontwikkelaars ontwikkelt concepten, die het later kan overdragen aan marktpartijen en overheden.

VvE Belang stond aan de wieg van de VvE Zonnecoach en is na de oprichting begin 2018 nauw betrokken gebleven bij de ontwikkeling. VvE Zonnecoach is opgericht omdat uit onderzoek van Enpuls bleek dat VvE’s een aantal veelvoorkomende barrières tegenkomen in het proces van besluitvorming. Het gevolg is dat veel projecten al in een vroeg stadium vastlopen. De VvE Zonnecoach voorkomt dat.

De dagelijkse leiding van het initiatief lag in handen van de conceptontwikkelaars van Enpuls, die het project wisten uit te bouwen tot een succesvolle, landelijk opererende organisatie met zes zonnecoaches.