Terug naar overzicht

Veilige en gebruiksvriendelijke kabelverbindingsklemmen compleet met Type 5-verbinder

21 mrt. 2023

Batenburg en Enexis hebben in maart de familie van veilige en gebruiksvriendelijke kabelverbindingsklemmen uitgebreid met de introductie van de LV piercing Type 5-verbinder. De Type 3- en Type 4-verbinder zijn al in gebruik bij Enexis, hier wordt het nieuwste Type 5 aan toegevoegd.

Met de toevoeging van de Type 5-verbinder is de set compleet en biedt het een uitgebreid assortiment van veilige en gebruiksvriendelijke aandraai-doordruk klemmen voor laagspanningsmontage.

Doorsnedes

De LV piercing Type 5-verbinder is geschikt voor kabels met een geleiderdoorsnede tot maximaal 240 mm². Net als de andere verbindingsklemmen in de set, is de Type 5-verbinder een volledig geïsoleerde aandraai-doordruk klem, waardoor de veiligheid van de monteurs is gewaarborgd, voor het geval dat er op een onder spanning staande ader wordt gemonteerd.

De LV piercing type-3 verbinder, die geïntroduceerd werd eind 2019, is geschikt voor een geleiderdoorsnede tot maximaal 95 mm². De grotere klem, LV piercing Type-4-verbinder, is geschikt voor een geleiderdoorsnede van maximaal 150 mm² en is sinds medio 2021 in gebruik.

Samenwerken

Bij de ontwikkeling van de verschillende type verbinders is intensief samen gewerkt met monteurs, uitvoerders, technische specialisten en productmanagers.

Hierdoor zijn de klemmen veiliger, gebruiksvriendelijker en minder arbeidsintensief geworden in vergelijking met de klemmen die eerder bij Enexis in gebruik waren.

Zowel Type 3, 4 en 5, zijn ontwikkeld door fabrikant PFISTERER, leverancier Batenburg Energietechniek en netbeheerder Enexis.

(op de foto hieronder is een Type 3-verbinder te zien, de kabels waren spanningsloos)