Terug naar overzicht

Van papier naar volledig geautomatiseerd: Enexis Logistiek migreert naar SAP S/4HANA

10 jan. 2022
Een belangrijke mijlpaal voor het programma EneXt, want vandaag gaat binnen de gehele Supply Chain van Enexis het papier weg en wordt geautomatiseerd werken de norm. 

Zo kan straks op locatie digitaal voor ontvangst worden getekend (net als bij PostNL al gebeurt) en worden picklijsten via handscanners uitgegeven. Ook worden ritten in het vervolg via een automatisch transportplansysteem gepland. Met het nieuwe systeem wordt veel inzichtelijker waar materialen zich bevinden.

Met de energietransitie komt er veel werk op ons af en daarom moeten we snel en flexibel kunnen inspelen op wisselende marktomstandigheden en klantbehoeften. De huidige ict-systemen waren inmiddels verouderd en niet berekend op zo veel werk. ‘Met deze stap moderniseren wij onze systeem ondersteuning, waardoor wij betrouwbaarder en efficiënter onze materialen uit kunnen leveren’, zegt Michel Wauters van Enexis.

 

EneXt

Om aan de toenemende klantverwachtingen te kunnen blijven voldoen en onze productiecapaciteit wendbaar te houden, is het programma EneXt opgezet. Op basis van een speciale roadmap is bepaald welk werkpakket of functionaliteit wanneer live gaat. Een mijlpaal is dan ook een oplevering van een aantal werkpakketten of van functionaliteiten met een duidelijk toegevoegde waarde voor de business. We doen het in fases, omdat we zo min mogelijk verstoring van de operatie willen; het werk moet altijd door kunnen zodat Enexis betrouwbaar licht en warmte kan blijven brengen.

 

SAP S/4HANA

Vandaag is een belangrijk moment voor Enexis, omdat de gehele Supply Chain-keten van Enexis Logistiek omgaat naar het nieuwere SAP S/4HANA, het systeem waarmee processen van A tot Z worden geregeld. De nieuwe werkwijze helpt Enexis bij de primaire taken van de netbeheerder. ‘Zonder goede materiaalvoorziening komt ook ons primaire proces tot stilstand,’ zegt Bas Wehman, Vestigingsmanager van Brabant Noordoost en Business Owner van EneXt. ‘Juist nu de vraag uit de markt als gevolg van de energietransitie steeds groter wordt, moet onze logistiek van topniveau zijn.’

Benieuwd wat de nieuwe werkwijze precies inhoudt? Bekijk deze video:

 

Van papier naar volledig geautomatiseerd: Enexis Logistiek migreert naar SAP S/4HANA