Terug naar overzicht

Liesbeth Kaashoek benoemd als tijdelijke COO van Enexis Groep

30 okt. 2023

De Raad van Commissarissen (RvC) heeft Liesbeth Kaashoek (52) met ingang van 1 november benoemd als Chief Operating Officer (COO) ad interim van Enexis Groep. Kaashoek neemt deze rol over van Rutger van de Leeuw die vorige maand benoemd is als CEO van Enexis. In de rol van COO wordt Kaashoek verantwoordelijk voor alle technische operaties en klantprocessen bij Enexis. Kaashoek zal de functie van COO waarnemen tot 1 april 2024. De RvC verwacht dan de positie van COO vast in te kunnen vullen.

Liesbeth Kaashoek was hiervoor verantwoordelijk voor Pakketten en Logistics Solutions en lid van de Executive Committee van PostNL. Daarnaast heeft zij verschillende directiefuncties binnen de operatie van het postbedrijf vervuld.

Jos Nijhuis (voorzitter RvC): ‘Met Liesbeth halen we een zeer ervaren bestuurder binnen die bij PostNL gewend is om complexe operationele processen aan te sturen en vorm te geven. Met haar profiel kan Liesbeth de veranderopgave voor Enexis samen met haar team de komende maanden weer een stap verder brengen. Met de komst van Liesbeth is de Raad van Bestuur weer compleet. Dit betekent ook dat Rutger zich volledig kan gaan focussen op zijn rol als CEO. Ik wil nogmaals, ook namens mijn medecommissarissen, mijn grote waardering uitspreken voor de wijze waarop Mariëlle, Jeroen en Rutger ervoor gezorgd hebben dat Enexis uitstekend bleef functioneren.”

Liesbeth Kaashoek: “Ik kijk ernaar uit om bij Enexis aan de slag te gaan. Een bedrijf dat cruciaal is voor de uitvoering van de energietransitie. De veranderingen in ons energiesysteem raken iedereen en hebben veel impact voor bedrijven en huishoudens. Ik vind het een mooie uitdaging om hier de komende maanden op deze plek een bijdrage aan te mogen leveren.”

De Centrale Ondernemingsraad en de Aandeelhouderscommissie hebben beide een positief advies gegeven over de tijdelijk benoeming van Liesbeth als COO. Met de komst van Liesbeth Kaashoek bestaat de Raad van Bestuur uit vier personen: Rutger van der Leeuw, Mariëlle Vogt, Jeroen Sanders en Liesbeth Kaashoek. De Raad van Commissarissen heeft de werving van de ‘vaste’ COO, die leiding gaat geven aan de enorme operationele uitdaging van Enexis de komende jaren, inmiddels in gang gezet.