Terug naar overzicht

Jos Nijhuis benoemd als lid Raad van Commissarissen Enexis Holding

14 apr. 2022

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) heeft Jos Nijhuis (1957) benoemd als lid van de RvC van Enexis Holding.

Jos Nijhuis maakte in 2008 de overstap naar Schiphol Group waar hij van 2009 tot 2018 werkzaam was als president-directeur. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers. Jos Nijhuis is tevens president commissaris bij Bouwinvest Real Estate Investors en commissaris bij Vision-Boxin Portugal. Daarnaast is hij actief in een aantal nevenfuncties, waaronder commissaris bij Hotel Okura en lid van de Raad van Advies van Interstellar.

Benoeming

Joost van Dijk, vicevoorzitter RvC: “Wij zijn enorm verheugd met de benoeming van Jos Nijhuis als lid van de RvC van Enexis. Met zijn grote bestuurlijke ervaring zowel op het financiële vlak als in de logistieke sector is hij een welkome aanvulling op het team.” Nijhuis vult de vacature in die in april 2022 ontstaat door het vertrek van Piet Moerland. Moerland verlaat Enexis na twee zittingstermijnen. Met de aanstelling van Jos Nijhuis bestaat de Raad van Commissarissen van Enexis uit Joost van Dijk, Carmen Velthuis, Anita Arts, Paul Rüpp en Jos Nijhuis.