Terug naar overzicht

Evert den Boer legt zijn functie neer als CEO bij Enexis

21 aug. 2023

De Raad van Commissarissen van Enexis Groep maakt bekend dat Evert den Boer vertrekt als CEO van Enexis Groep. Evert was sinds april van dit jaar niet meer aan het werk als gevolg van gezondheidsklachten. Helaas heeft de afgelopen periode van rust nog niet het gewenste herstel opgeleverd. Om de continuïteit voor Enexis te waarborgen, hebben Evert en de Raad van Commissarissen in goed overleg besloten dat Evert niet terugkeert in zijn rol als CEO. Dit geeft Evert de tijd en ruimte om verder te herstellen, terwijl de Raad van Commissarissen het proces kan starten voor het zoeken naar een opvolger. Evert was vanaf september 2020 CEO van Enexis.

De Raad van Commissarissen bedankt Evert voor de wijze waarop hij de afgelopen drie jaar leiding heeft gegeven aan Enexis. Jos Nijhuis, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Enexis Groep: “Onder leiding van Evert is er een nieuwe strategie opgesteld die Enexis in staat stelt om de uitdagingen van de energietransitie aan te kunnen. Daarnaast heeft Evert, samen met zijn collega’s van de Raad van Bestuur, grote stappen gezet in de cultuurverandering binnen Enexis. Dit helpt de organisatie om de realisatiekracht te vergroten.

Evert den Boer is blij dat hij heeft kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Enexis: “Ik ben trots op de afgelopen drie jaar waarin ik als CEO leiding heb mogen geven aan Enexis. De energietransitie brengt ongekende en complexe uitdagingen met zich mee voor Enexis en die vragen om krachtig en zichtbaar leiderschap. Helaas kan ik dit door mijn gezondheidssituatie op dit moment onvoldoende bieden en moet ik me volledig richten op mijn herstel. Daarom heb ik besloten om mijn functie als CEO neer te leggen.”

Dat Evert om gezondheidsredenen vertrekt betreurt zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen. Jos Nijhuis: “Het is op de eerste plaats uiteraard heel vervelend voor Evert. Gelukkig ziet het ernaar uit dat Evert uiteindelijk volledig zal herstellen van zijn klachten. We gaan Evert missen om wie hij is: een prettig en inspirerend persoon. Ik wil Evert bedanken voor de wijze waarop hij zich voor Enexis en de energietransitie heeft ingezet. Ik wens hem toe dat hij alle tijd en ruimte kan nemen om weer helemaal beter te worden.”

Mariëlle Vogt blijft als CFO de rol van Evert den Boer als voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO waarnemen.