Terug naar overzicht

Enpuls, FlexiblePower Alliance Network (FAN) en TKI Urban Energy organiseren FlexForward

15 mei 2018

Enpuls organiseert, in samenwerking met FlexiblePower Alliance Network (FAN) en TKI Urban Energy, op donderdag 28 juni FlexForward: een evenement waar richting gegeven wordt aan de volgende stap naar een duurzame energievoorziening. In het gedeelte van FAN staat de rol die een hybride warmtepomp kan spelen om vraag en aanbod van duurzame energie zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen centraal. Hierdoor blijft de duurzame energievoorziening ook betrouwbaar en betaalbaar. Uiteraard wordt hierin ook de klantbehoefte meegenomen. Enpuls laat in het in het middagprogramma zien welke stappen het zet in de richting van de energievoorziening van de toekomst en geeft een update van de FlexChallenge. Gevestigde partijen uit de consumenten- en woningbranche, de installatie- en fabricagesector, en innovatieve startups worden tijdens FlexForward met elkaar in verbinding gebracht en maken inzichtelijk wat de volgende stap is.

Het evenement bestaat uit twee delen. In de ochtend staat het warmtevraagstuk centraal. Nederland wil van het aardgas af, en dat heeft radicale impact op de wijze waarop woningen en gebouwen verwarmd worden. Er zijn alternatieven beschikbaar voor de bekende CV-ketel, maar om deze op grote schaal te implementeren vraagt stappen van klanten, installateurs en apparatenbouwers. FlexForward neemt de deelnemers mee in het warmtevraagstuk in relatie tot een duurzame energievoorziening, met een nadruk op de inpassing van de (hybride) warmtepomp. Daarnaast is er aandacht voor de belangrijkste schakel voor een geslaagde energietransitie: de klant.

Het creëren van een flexibel energiesysteem vormt een uitdaging voor de gehele energiemarkt. Enpuls laat in het middagprogramma zien welke stappen het zet in de richting van de energievoorziening van de toekomst. Enpuls neemt hierin het voortouw met de FlexChallenge. Tijdens de FlexChallenge worden marktpartijen uitgedaagd om flexibiliteitsvraagstukken van de energietransitie aan te gaan. De winnaars van de eerste FlexChallenge presenteren hun innovaties die bijdragen aan een flexibeler energiesysteem.

Belangrijke informatie:

  • Wanneer: Donderdag 28 juni 2018
  • Locatie: LAB.073, Orthen 63, 5231 XP, ‘s-Hertogenbosch
  • Tijd: 09.00-16.00
  • Inschrijven via enpuls.nl/flexforward