Terug naar overzicht

Enpuls en Social Charging starten pilot voor het delen van laadpalen

20 feb. 2017

Het opladen van elektrische auto’s op het werk wordt makkelijker en goedkoper. Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Social Charging en Enpuls, onderdeel van Enexis Groep. Vandaag starten de partijen een pilot binnen Enexis Groep, waarbij de app van Social Charging elektrisch rijders helpt om laadpalen zo efficiënt mogelijk te delen. Hierdoor kunnen investeringen in extra laadpalen voorkomen worden. Bovendien levert Enpuls door te investeren in oplossingen die de markt in beweging brengen een bijdrage aan de versnelling van de energietransitie.

Sinds vandaag is de app beschikbaar voor alle medewerkers van Enexis Groep met een elektrische of plugin hybride auto. Het vernieuwde leasebeleid van Enexis Groep stimuleert elektrisch vervoer. Het aantal elektrisch rijders groeit daarom gestaag. Hierdoor raken laadpalen snel bezet en ontstaat er meer behoefte om gedurende de dag te wisselen van laadplek. Met name voor 100% elektrisch rijders is het van groot belang om altijd te kunnen laden op het werk, want ze willen graag ook weer thuis kunnen komen. Enpuls wil elektrisch rijden in Nederland stimuleren en doet dat door te investeren in oplossingen die de markt in beweging brengen. Enpuls en Social Charging zijn daarom samen opgetrokken om te werken aan een open oplossing waarin alle laadpaalexploitanten kunnen communiceren met de app.

Social Charging brengt elektrisch rijders met elkaar in contact, zodat zij eenvoudig oplaadpalen met elkaar kunnen delen. De gebruiker kan via de app contact opnemen met de persoon wiens auto aan de laadpaal verbonden is en kan middels chat-berichten afstemmen wanneer er gewisseld kan worden. Social Charging is sinds mei 2016 gratis beschikbaar voor publieke laadpunten.

De app is van ondernemers Gertjan Geurts en Gerwin Hop. Geurts: ”Enpuls helpt ons met innoveren. Deze pilot helpt de medewerkers van Enexis Groep om zoveel mogelijk elektrische kilometers te maken. Zakelijke klanten vormen een mooie doelgroep, omdat veel collega’s elkaar al kennen en het bedrijf ervoor kan zorgen dat een grote groep elektrisch rijders mee doet. Daarnaast hebben bedrijven er belang bij hun laadpalen zo veel, en dus betaalbaar, mogelijk te benutten. We verwachten dus zeker dat deze pilot slaagt en gaan de dienst, samen met een derde partij, in de zeer nabije toekomst verder uitrollen bij veel andere bedrijven.

“Wij willen graag dat iedereen die elektrisch wil gaan rijden hierin gefaciliteerd wordt. Samen met Social Charging helpen wij ook onze eigen collega’s”, zegt Willem Alting Siberg, thema-eigenaar Duurzame Mobiliteit bij Enpuls. “We zien dat collega’s elkaar graag helpen door de laadplek beschikbaar te stellen als hun auto opgeladen is. Ze vinden het wel belangrijk zelf te kunnen bepalen op welk moment er gewisseld wordt. De kennis die we opdoen in dit project delen we met de markt en benutten we om onze rol als versneller van de energietransitie verder vorm te geven.”