Terug naar overzicht

Enexis Huizen weer open voor bezoekers

8 jul. 2020

Het is voor consumenten, scholen en andere organisaties weer mogelijk een bezoek te plannen aan de Enexis Huizen in Zwolle en Maastricht. In maart 2020 werden de huizen gesloten vanwege het coronavirus. Er zijn verschillende maatregelen getroffen om op een veilige manier, in lijn met de RIVM-richtlijnen, gasten weer te ontvangen. De Enexis Huizen zijn goede locaties om inspiratie op te doen voor het verduurzamen van de woning of om meer te leren over duurzame energie.  

“We zijn erg blij dat we de huizen weer kunnen openen”, zegt Kea Broeksema, gastvrouw Enexis Huis Zwolle. “We kregen de laatste paar weken alweer veel aanvragen om de huizen te bezoeken. Dat is dan ook de positieve kant van corona: veel mensen maken nu plannen om hun woning te verduurzamen.” 

“In Zwolle geven we advies over verduurzamingsmogelijkheden voor nieuwbouw en bestaande bouw. In het Enexis Huis Limburg gaat de aandacht vooral naar verduurzaming van de bestaande, oudere woning”, zegt Eline Gielissen, gastvrouw Enexis Huis Limburg. “Zelfs met kleine aanpassingen aan de woning is het mogelijk veel energie te besparen. Juist nu mensen veel thuis zijn, willen we hen stimuleren hiermee aan de slag te gaan. De Enexis Huizen vormen een mooie bron van inspiratie. Het voegt dan ook veel toe om geïnteresseerden weer op locatie te kunnen ontvangen.”

Maatregelen

Om bezoekers veilig te kunnen ontvangen, is signing in de woningen aangebracht. Bezoekers worden hiermee geattendeerd op veiligheid en de anderhalve meter afstand. Daarnaast zijn richtlijnen opgesteld die bij aankomst met de bezoekers worden gedeeld en is er voldoende infectiemiddel aanwezig.

Meer weten over de opening van de Enexis Huizen?