Terug naar overzicht

Enexis Huis Limburg: nieuwe energie voor thuis

18 apr. 2017

Met steun van de provincie Limburg en gemeente Maastricht openen we op 20 juni de deuren van het Enexis Huis Limburg. Dit pand is volledig duurzaam verbouwd en heeft de ambitie uit te groeien tot dé ontmoetingsplaats voor iedereen die zijn huis wil verduurzamen.

Het Enexis Huis Limburg staat midden in het ‘groene-loper-gebied’ langs de A2. In deze bestaande jaren-dertigwoning krijgen bezoekers tips over laagdrempelige energiebesparende maatregelen, zoals gevel-, vloer- en dakisolatie, zonnepanelen, tripple glas, tochtstrips en ledlampen.

Een voorbeeld in duurzaamheid

Het Enexis Huis Limburg is voor iedereen die actief aan de slag wil gaan met de verduurzaming van zijn of haar woning, maar het lastig vindt om te beginnen. Je wordt in het huis straks letterlijk meegenomen langs het verleden naar de toekomst van onze energie. Waarom is onze energiemaatschappij zoals hij is? Wat is er goed en wat kan er beter? Hoe is onze energiemaatschappij aan het veranderen en verduurzamen? En welke bijdrage kan jij zelf leveren? Of je je huis nu wilt verduurzamen om kosten te besparen, je wooncomfort te verhogen en/of wilt bijdragen aan een beter klimaat: iedereen heeft zijn eigen redenen waarom hij of zij zou willen verduurzamen. Bezoekers aan het Enexis huis Limburg krijgen straks een persoonlijk bespaarplan voor hun eigen woning, afgestemd op wat zij willen bereiken.

Enexis Huis Zwolle

Naast het Enexis Huis Limburg is er ook een volledig duurzaam huis in Zwolle. Hier ervaar je hoe een slim energienetwerk (of ‘smart grid’) in een gewoon huishouden werkt. Het huis voorziet volledig in zijn eigen energie dankzij tal van duurzame technieken.