Terug naar overzicht

Enexis Holding geeft opnieuw een groene obligatie uit

15 apr. 2021

Na de eerste uitgifte in juni 2020 heeft Enexis Holding opnieuw een groene obligatie uitgegeven. Deze obligatie van 500 miljoen euro heeft een looptijd van 12 jaar en een couponrente van 0,375%.

De groene obligatie wordt gebruikt om te investeren in projecten die bijdragen aan het verhogen van het aandeel duurzame energie in de netten van Enexis. Denk aan netuitbreidingen ten behoeve van wind- en zonneparken. Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt om slimme distributieautomatisering toe te voegen aan het net en voor de uitrol van slimme meters.

Om uitgifte van groene obligaties mogelijk te maken en in de toekomst meer van deze obligaties uit te kunnen geven, is het Green Finance Framework opgesteld. Het Framework van Enexis draagt volgens het onafhankelijke rating agency ISS-ESG ‘significant’ bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit sluit aan bij de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-strategie van Enexis om een actieve bijdrage te leveren aan de realisatie van de SDG’s.

Mariëlle Vogt, CFO en lid Raad van Bestuur Enexis Groep: “Voor het realiseren van de energietransitie zijn hoge investeringen nodig. We zijn daarom ontzettend trots op het vertrouwen van investeerders in Enexis. Door hun steun houden we onze financiële positie ook de komende jaren stabiel en robuust. Bovendien bekrachtigen investeerders in onze groene obligatie de duurzame kern van ons bedrijf.”  

De groene obligatie wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam.