Terug naar overzicht

Enexis Holding geeft haar derde groene obligatie uit

5 jun. 2023

Enexis Holding kondigt vandaag de succesvolle plaatsing aan van een derde groene obligatie van 500 miljoen euro. Met deze uitgifte heeft Enexis opnieuw een brede groep van duurzame investeerders aan zich kunnen binden. De obligatie heeft een looptijd van 11 jaar, een couponrente van 3,625% en zal een uitgifte datum van 12 juni 2023 krijgen.

De groene obligatie wordt, net zoals de vorige twee groene obligaties, gebruikt om te investeren in projecten die bijdragen aan het verhogen van het aandeel duurzame energie in de netten van Enexis. Denk aan netuitbreidingen ten behoeve van wind- en zonneparken, toevoegen van slimme distributieautomatisering in het net en het plaatsen van slimme meters. Het totaal aan uitgegeven groene obligaties door Enexis bedraagt nu 1,5 miljard euro.

Kort voor de uitgifte van deze groene obligatie is het Green Finance Framework geactualiseerd. Dit Framework draagt volgens het onafhankelijke rating agency ISS-ESG bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s).  Het Framework is bovendien volledig in lijn met de belangrijkste marktstandaarden voor groene obligaties: EU Taxonomie en Green Bond Principles.

De groene obligatie wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam.