Terug naar overzicht

15 kilometer wandelen, 78 kilometer fietsen en lege parkeergarages: eerste landelijke Autoloze Dinsdag succesvol

14 jun. 2018

Afgelopen dinsdag 12 juni vond de eerste landelijke Autoloze Dinsdag plaats. In totaal werden ruim 35.000 medewerkers van 24 verschillende organisaties gestimuleerd om op een duurzame manier te reizen. Hierdoor is ongeveer 350.000 kilo CO2 bespaard en zijn er via social media ruim 300.000 mensen bereikt. Door het enthousiasme van alle deelnemende bedrijven kijkt initiatiefnemer Enexis Groep terug op een zeer geslaagde eerste landelijke Autoloze Dinsdag. De volgende Autoloze Dinsdag vindt plaats op 2 oktober 2018.

De deelnemende bedrijven en organisaties zijn zeer divers. Zo deden Capgemini Nederland, innogy, gemeente Groningen en Brabant Water mee, maar ook bedrijven als Canon, Asito, de Wagenparkbeheerders en het Hoornbeeck College besloten om hun medewerkers te stimuleren zo duurzaam mogelijk te reizen. Dat medewerkers deze dag ook daadwerkelijk duurzaam reisden bleek wel uit de 15 kilometer lange wandeling, de 78 kilometer lange fietstocht en de foto’s van de lege parkeergarages. Voor een compilatie van ervaringen bekijk deze film.

Volgende Autoloze Dinsdag op 2 oktober

Tijdens een autoloze dinsdag worden vaste reisgewoontes doorbroken en ontdekken medewerkers hoe het is om duurzaam te reizen. Zij komen deze dag met de fiets, te voet, het OV of via carpool naar het werk. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor wordt gezamenlijk ontdekt hoe het is om duurzaam te reizen. De volgende Landelijke Autoloze Dinsdag vindt plaats op 2 oktober 2018. Ook meedoen? Inschrijven kan via www.autolozedinsdag.nl

50% minder CO2 in 2020

Netwerkbedrijf Enexis Groep is vorig jaar binnen het eigen bedrijf gestart met de Autoloze Dinsdag omdat het bedrijf in 2020 op het gebied van mobiliteit 50% minder CO2-uitstoot wil realiseren op een kostenneutrale wijze. Dat komt overeen met ruim 5 miljoen kilo CO2. Daarmee wil Enexis Groep hét voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. Om de impact van deze actie te vergroten, werden andere bedrijven en organisaties actief uitgedaagd om ook deel te nemen. Door de Autoloze Dinsdagen van 2017 is er bij 7% een blijvende verandering in het reisgedrag gerealiseerd. Met de landelijke Autoloze Dinsdag wil Enexis Groep deze positieve impuls doorgeven aan bedrijven in het hele land.