Terug naar overzicht

Corona maatregelen

17 mrt. 2020

Het Coronavirus (Covid 19) stelt de Nederlandse samenleving voor grote uitdagingen. De verregaande maatregelen die door het kabinet en RIVM in de bestrijding van het virus zijn getroffen, hebben directe impact op het openbare leven. Als Enexis Groep volgen wij het centrale beleid en vertalen dat naar maatregelen voor onze eigen bedrijfsvoering. Een speciaal issueteam monitort de actuele situatie van uur tot uur en bereidt op basis van meerdere scenario’s toekomstige besluitvorming voor.

Enexis Groep zorgt ervoor dat de kritieke processen binnen de organisatie kunnen doorgaan, zodat de leveringszekerheid van gas en elektriciteit gegarandeerd blijft. Met oog voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en klanten.

Dit betekent concreet dat kantoormedewerkers wordt gevraagd om voorlopig zoveel mogelijk thuis te werken. Voor medewerkers in de buitendienst zijn maatwerkafspraken gemaakt, zodat de energievoorziening op peil blijft. Is in hun werk sprake van direct contact met klanten, dan treffen onze medewerkers diverse voorzorgsmaatregelen, ze houden bijvoorbeeld altijd een veilige afstand van de klant en schudden geen handen. Medewerkers in de buitendienst die gezondheidsklachten hebben (zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts) blijven thuis totdat deze klachten helemaal verdwenen zijn.

Zo proberen we ons werk in alle opzichten veilig te doen en helpen we Nederland van energie te voorzien, ook in deze lastige tijden.

Maatregelen Enexis Netbeheer

Bekijk hier welke maatregelen Enexis Netbeheer treft.