Terug naar overzicht

Capgemini Nederland, Essent en gemeente Groningen haken aan bij autoloze dinsdag op 12 juni 2018

31 mei 2018

Consultancybedrijf Capgemini Nederland, energieleverancier Essent en de gemeente Groningen zijn drie namen op de sterk groeiende lijst organisaties die meedoen aan de Autoloze Dinsdag op 12 juni. Het initiatief van Enexis Groep om een aantal autoloze dinsdagen per jaar te organiseren krijgt daarmee in 2018 een vervolg. Deze actie is bedoeld om medewerkers te stimuleren duurzaam te reizen. Bedrijven en organisaties worden uitgedaagd om aan te sluiten en zo een voorbeeldrol te pakken in duurzaamheid. Andere grote deelnemers aan het initiatief zijn Facility Companies ISS en HEYDAY, Brabant Water, Canon, Sogeti en Asito.

Tijdens een autoloze dinsdag worden vaste reisgewoontes doorbroken en ontdekken medewerkers hoe het is om duurzaam te reizen. Zij komen deze dag met de fiets, te voet, het OV of via carpool naar het werk. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor wordt gezamenlijk ontdekt hoe het is om duurzaam te reizen. Met de landelijke Autoloze Dinsdag wil Enexis Groep deze positieve impuls doorgeven aan bedrijven in het hele land.

Peter Vermaat, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Enexis Groep: ‘Tijdens de in 2017 georganiseerde autoloze dinsdagen bij Enexis Groep was er een daling van 72% van het autogebruik, waardoor we zo’n 113.000 kilo CO2 bespaard hebben. Ik ben er trots op dat er nu al zoveel vooraanstaande bedrijven zich hebben aangesloten bij dit initiatief. Ik hoop uiteraard dat er nog veel bedrijven volgen, waardoor we nog veel meer CO2 besparen en de impact nog groter maken.”

Meedoen?

Hoe meer bedrijven meedoen, hoe meer medewerkers we inspireren om van duurzaam reizen een vaste reisgewoonte te maken. We leren van elkaars ervaringen en besparen samen natuurlijk nog meer CO2. Ook meedoen? Inschrijven kan via autolozedinsdag.nl!