Terug naar overzicht

80.000 basisschoolleerlingen wegwijs in het energielandschap met lespakket Evonturiers

25 jun. 2018

Op vrijdag 22 juni heeft Enpuls (onderdeel van Enexis Groep) in een feestelijke setting het 80.000e lespakket Evonturiers uitgereikt aan een aantal leerlingen van de basisschool De Vlieger in Zwolle.

De uitreiking vond plaats in het duurzame Enexis Huis Zwolle en mede initiatiefnemer Missing Chapter Foundation en onlangs aangesloten partner Aldi waren hierbij aanwezig. Met behulp van het gratis lespakket Evonturiers kunnen kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennismaken met de energie van nu en in de toekomst. Op jonge leeftijd leren ze manieren om de CO2-uitstoot te verminderen.

Kinderen denken mee over een gezonde toekomst

Rob van Buitenen, ontwikkelaar bij Enpuls ziet dat kinderen steeds bewuster bezig zijn met klimaatverandering en zich zorgen maken om onze planeet. "Door kinderen mee te laten denken over het energieverbruik en zodoende de bewustwording te vergroten, hopen we dat ze thuis en in hun omgeving ook hiernaar handelen en hierdoor CO2-uitstoot reduceren."

Enpuls, Missing Chapter Foundation en Aldi bundelen krachten

Evonturiers is sinds dit jaar beschikbaar en nu al een groot succes. Het lespakket is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Enpuls, Missing Chapter Foundation en Young Crowds. Enpuls ondersteunt initiatieven die de energietransitie versnellen en de Missing Chapter Foundation streeft naar een duurzame wereld met kinderen als raadgevers. Sinds kort is ook Aldi partner van het educatieve lesprogramma omdat ze gezinnen in Nederland graag aansporen om op een positieve manier aan de slag te gaan met energieverbruik.