Terug naar overzicht

Enexis Netbeheer sluit 250.000ste particuliere zonnepanelensysteem aan

17 jul. 2018

Vandaag heeft Enexis Netbeheer het 250.000ste zonnepanelensysteem in haar verzorgingsgebied aangesloten. Het kwart miljoenste systeem werd aangesloten in Assen. Met een groei van 16% t.o.v. 2017 blijft het plaatsen van zonnepanelen onverminderd aan populariteit winnen bij consumenten en bedrijven. Het totale zonvermogen dat tot nu toe in het verzorgingsgebied van Enexis Netbeheer door consumenten en bedrijven (klein verbruik) is geplaatst is aanzienlijk: 1 Gigawattpiek (GWp). Daarmee kunnen ongeveer 275.000 huishoudens een jaar lang van stroom voorzien worden. Enexis Groep heeft als doelstelling om de energietransitie te versnellen. Het netwerkbedrijf is dan ook trots dat er zoveel klanten zijn die een actieve bijdrage leveren aan deze doelstelling.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Groei van zonnepanelen

In 2012 is de opmars van zonnepanelen begonnen. Na een aantal redelijk stabiele jaren, werd er in 2017 een record bereikt met ruim 54.000 nieuwe zonnepanelensystemen. In de eerste 6 maanden van dit jaar zijn al ruim 32.000 zonnepanelensystemen aangesloten. Daarmee lijkt 2018 een nieuw record te vestigen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Aanmelden zonnepanelen via energieleveren.nl

Om zeker te weten dat de opgewekte energie ook daadwerkelijk teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet, wordt aangeraden om het zonnepanelensysteem aan te melden bij de netbeheerder. Dit kan via de website energieleveren.nl, die door de samenwerking van alle netbeheerders tot stand is gekomen. Op deze manier kan de netbeheerder tijdig anticiperen wanneer overbelasting dreigt en eventueel netverbeteringen uitvoeren. Bovendien kan de netbeheerder u adviseren over de geschiktheid van uw elektriciteitsmeter in combinatie met de zonnepanelen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Alle gegevens uit dit artikel hebben betrekking op kleinverbruikersaansluitingen (t/m 3*80) in het netwerkgebied van Enexis Netbeheer.

Bron: Productie Installatie Register (PIR)