Terug naar overzicht

1000e bezoeker Enexis Huis Limburg ontvangt cheque t.w.v. 2000 euro

27 sep. 2018

Het Enexis Huis Limburg heeft vandaag de 1000e bezoeker verwelkomd. Johan en Else Peters hebben uit handen van Bob Ruers, gedeputeerde voor Energie en Duurzaamheid van de Provincie Limburg een subsidie ter waarde van 2000 euro ontvangen. Het Enexis Huis Limburg is een volledig duurzaam verbouwd inspiratiehuis dat consumenten wil informeren en interesseren om actief aan de slag te gaan met de verduurzaming van de (eigen) woning. Het Enexis Huis Limburg is tot stand gekomen door Enexis Groep met steun van de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht. Het Enexis Huis Limburg is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Toen het Enexis Huis Limburg op 20 juni 2017 haar deuren opende, zegde de Provincie Limburg een bedrag van 2000 euro toe aan de 1000ste bezoeker. Dit bedrag is bedoeld om de eigen woning te verduurzamen.

Bob Ruers, gedeputeerde voor Energie en Duurzaamheid Provincie Limburg: ”Onze Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis, waarmee eigenaars of huurders hun woning in alle opzichten toekomstbestendig kunnen maken, is een regelrecht succes. Er zijn inmiddels bijna 10.000 leningen verstrekt, wat betekent dat woningverduurzaming en toekomstgericht verbouwen bij de Limburgers écht tussen de oren zit. Dat geldt gelukkig ook voor de overheid en de spelers op de energiemarkt. Kijk maar naar het Enexis Huis, waar inmiddels al 1000 mensen zich hebben laten inspireren en informeren. Goed bezig!”

Johan Peters: “Deze 2000 euro is meer dan welkom. Wij bezochten het huis omdat we ons aan het oriënteren waren hoe we onze recentelijk gekochte jaren ’30-woning kunnen verduurzamen. We hebben een aantal interessante mogelijkheden gezien, die dankzij deze subsidie weer een stapje dichterbij zijn gekomen!”

Meer informatie: www.enexishuis.nl/limburg