Bij Enexis Netbeheer werken mensen op kantoor, en mensen in de buitendienst. In dit hoofdstuk ontdek je de meest voorkomende beroepen. En wie weet: misschien ken je zélf wel iemand die dit werk doet?

Monteur elektra

Een monteur elektra werkt onder andere aan elektriciteitskabels. Hij sluit nieuwe woningen en bedrijven aan op het netwerk, en vervangt oude kabels. Maar ook voor werk aan de meterkast bij jou thuis kun je hem nodig hebben.

Monteur gas

Een monteur gas zorgt voor de aanleg en het onderhoud aan gasleidingen en compressorstations. Verantwoordelijk werk, want gas is erg brandbaar. De leiding waaraan monteurs werken, sluiten ze af met gasblazen, een soort ballonnen. Die houden het gas tegen zodat de monteurs veilig kunnen werken.

Werkvoorbereider

Een werkvoorbereider zorgt dat de monteurs alle tekeningen, materialen en gereedschappen hebben om aan de slag te gaan. Want een goed begin is het halve werk!

(Meet)technicus

Een (meet)technicus heeft een bus met apparaten die kunnen meten in elektrische leidingen en gasbuizen. Bijvoorbeeld om storingen op te sporen, en te verhelpen. Vaak is deze meettechnicus ook ‘gewoon’ monteur, en doet hij onderhoud aan het netwerk van kabels en leidingen.

Netwerkingenieur

Het netwerk van stroom en gas in Nederland is erg betrouwbaar. Dagelijks bedenken netwerkingenieurs weer nieuwe oplossingen om het nóg betrouwbaarder, sneller en goedkoper te maken.

Uitvoerder

Wat er ook moet gebeuren: de uitvoerder maakt het mogelijk. Die overlegt met klanten en aannemers, en zorgt dat nieuwe delen van het energienetwerk er binnen het budget en volgens de tekeningen komen te liggen.

Klantenservicemedewerker

Heb je vragen over stroom of gas? Dan kun je altijd terecht bij de Klantenservice. Daar zitten mensen die alles weten over het energienetwerk of bijvoorbeeld over energiebesparing. En als zij iets niet weten, dan zorgen ze dat iemand anders je verder helpt.

Werken bij Enexis

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer beroepen in de energie, bijvoorbeeld op kantoor (zoals computertechnici en administratief medewerkers). Mocht je willen weten wat voor werk mensen bij Enexis Netbeheer of Enexis Groep nog méér doen, dan kun je op de website van Werken Bij Enexis Groep kijken. Dat is namelijk nogal wat. Logisch trouwens, want we beheren het hele energienetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland, met meer dan 2,8 miljoen klanten.