‘In dit bedrijf kun je jezelf echt je leven lang ontwikkelen’

2 nov. 2020

Jolanda Diepstraten is programma manager Gedrag & Leiderschap. Dit programma draagt bij aan de wendbaarheid van onze organisatie. Dit is hard nodig, omdat de uitdagingen waarvoor we als netbeheerder staan heel anders zijn dan we van oudsher gewend zijn.

Met haar werk levert Jolanda dagelijks een bijdrage aan goed werkgeverschap binnen Enexis. Naar aanleiding van het onderzoek van Management Team – de MT500 – waarin Enexis op het criterium werkgeverschap de hoogst score in de lijst haalt, stelden we haar drie vragen.

1. Wat is het eerste dat in je opkomt bij de termen werkgeverschap en Enexis?
Dat doen we samen. Enexis is een organisatie met veel betrokken en bevlogen medewerkers. Overal waar je komt zie je mensen die echt hart voor de zaak hebben. De doelen zijn helder en de organisatie biedt de randvoorwaarden door een open, veilige en inspirerende omgeving te creëren. We handelen vanuit vertrouwen en bieden volop kansen om te groeien in het bedrijf. Als je iets wilt en dit kenbaar maakt, is er veel mogelijk.

2. Hoe zorgen we voor een hoge score op werkgeverschap? 
De menselijke maat. Er is bewust aandacht voor onderling vertrouwen, vrijheid om je uit te spreken en om te groeien als mens en als team. Naast deze open en fijne werksfeer hebben we goede arbeidsvoorwaarden met veel keuzevrijheid. In dit bedrijf kan je jezelf echt je leven lang ontwikkelen.

3. Wat voor tips heb je voor andere organisaties die op dit onderwerp willen excelleren?
Investeer bewust tijd en geld in je mensen van topmanagement tot aan de werkvloer. Dit betaalt zich dubbel en dwars uit om je resultaten te behalen. Een goede werksfeer waarin iedereen zich uitspreekt, eigenaarschap neemt en zichzelf blijft ontwikkelen, dat helpt om de ambitieuze doelen te behalen in deze alsmaar veranderende wereld.

 

Deel deze pagina