Autoloze dinsdag, reis wijs!

Op 11 juni 2019 organiseert Enexis Groep weer een Autoloze Dinsdag. De 1ste keer, op 12 juni 2018, was een groot succes! Meer dan 24 organisaties deden mee, met in totaal 35.000 medewerkers. Dit leverde een CO2-reductie van 350.000 kilogram op! Op social media werd er volop over gepost, waardoor we nog veel meer mensen bewust maken over duurzaam reizen. Sluit ook uw organisatie aan bij onze duurzame beweging en schrijf je nu in voor Autoloze Dinsdag op 11 juni 2019!

Doe mee

Hoe meer bedrijven meedoen, hoe meer impact Autoloze Dinsdag heeft. En hoe meer CO2-uitstoot we besparen. Doet u ook mee? Klik hieronder op de knop inschrijven en meldt uw bedrijf aan. U ontvangt dan meer informatie waaronder een handige communicatie toolkit.

Bekijk hieronder de resultaten van de Autoloze Dinsdagen in 2018

thumbnail.jpg (2)

Communicatie toolkit

We ontzorgen u waar mogelijk met een communicatie-toolkit en best practices uit onze eigen ervaring. De manier waarop uw bedrijf invulling geeft aan de dag ligt open. Klik hier onder op de knop om de toolkit te downloaden.

Onze ervaringen

Op 12 juni organiseerde Enexis Groep voor het eerst een externe Autoloze Dinsdag. Dat was een groot succes. Andere grote bedrijven sloten zich aan en er komen er steeds meer bij.

Enexis Groep hield in 2017 drie Autoloze Dinsdagen voor onze eigen medewerkers. Dit leverde een daling op van 72% in het autogebruik. Een groot gedeelte (40%) van de medewerkers werkte thuis, ongeveer 20% kwam met het openbaar vervoer en 15% besloot om de fiets te pakken. Om thuis te kunnen werken werd er massaal gebruik gemaakt van Skype en telefoon.

Veel gestelde vragen

Wanneer is Autoloze Dinsdag?
Dinsdag 11 juni 2019

Hoe is Autoloze Dinsdag ontstaan?
In 2017 hield Enexis Groep drie interne Autoloze Dinsdagen. Het resultaat? Duurzaam reizen was wekenlang hét gesprek van de dag, parkeerplaatsen bleven massaal leeg en zelfs de meest notoire autorijders stapten de trein in. Het leverde niet alleen een enorme CO₂-reductie op, maar het gaf ook een enorme impuls aan duurzaam gedrag. We doorbraken onze vaste gewoontes en ontdekten samen hoe het is om duurzaam te reizen. Met de landelijke Autloze Dinsdag wil Enexis Groep deze positieve impuls doorgeven aan bedrijven in het hele land.

Waarom meedoen?
Wilt u als organisatie uw verantwoordelijkheid nemen? Vinden u en uw collega’s duurzaamheid belangrijk? Wilt u uw medewerkers inspireren en daadwerkelijk een verandering in gang zetten? Dan zal meedoen aan de Autoloze Dinsdag in uw bedrijf een verschil maken. Uw medewerkers ervaren zelf dat duurzaam reizen makkelijk is. Samen kunnen we een enorme hoeveelheid CO2 besparen! U laat bovendien zien dat uw bedrijf een voortrekker is op het gebied van duurzaam reizen.

Wat willen we bereiken?
Stelt u eens voor: lege snelwegen en parkeerplaatsen, volle fietsenstallingen en treinen. Dát zou geweldig zijn. We willen natuurlijk dat elk bedrijf meedoet met Autoloze Dinsdag. Zo laten we heel Nederland zien dat we ook anders kunnen reizen. Hoe meer bedrijven mee doen, hoe meer medewerkers we inspireren om van duurzaam reizen een vaste reisgewoonte te maken. We leren van elkaars ervaringen en besparen samen natuurlijk nog meer CO2.

Contact

Heeft u vragen over wat Autoloze Dinsdag voor uw bedrijf kan betekenen? Mail uw vraag naar autolozedinsdag@enexis.nl.

Disclaimer


Enexis Groep wil het voorbeeld zijn in duurzaamheid. Dit doen we door duurzame keuzes te maken in de manier waarop we werken en reizen. Door te kiezen voor duurzaam reizen, zorgen we samen voor 50% minder CO2-uitstoot in 2020.