Enexis Huizen

Enexis Huizen

Een huis van nu

Veel Nederlanders willen verduurzamen en energie besparen. En daar willen wij hen graag bij helpen. We maken onze energienetten slimmer en willen consumenten inspireren om zelf ook anders om te gaan met energie. Bijvoorbeeld door zelf energie op te wekken of huishoudelijke apparaten aan te schaffen die slimmer omgaan met energie. Benieuwd wat dit in de praktijk betekent? In onze Enexis Huizen maken we verduurzaming concreet met alle innovaties onder één dak: het slimme energienet én de slimme apparaten in huis.

alles-onder-een-dak.jpg

Enexis Huis Zwolle

In 2012 openden wij het Enexis Huis in Zwolle. Dit was het eerste huis in Nederland waar ervaren kon worden hoe een huis zijn elektriciteit haalt uit zonne-energie, regenwater gebruikt om de wc door te spoelen en geen cv-systeem heeft.

In 2016 is het Enexis Huis in Zwolle compleet gerestyled met de nieuwste innovaties zodat een bezoek een ware duurzame ervaring wordt. Het Enexis Huis heeft een slim energienet als basis. Met behulp van ICT worden vraag en aanbod van energie zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Zelf ervaren hoe het is om energieneutraal te wonen? Boek online een rondleiding door het huis en maak kennis met alle gebruikte technieken.

header_2_Enexis-Huis-Limburg.jpg

Enexis Huis Limburg

In mei 2017 openden we de deuren van ons nieuwe Enexis Huis in Maastricht met tips om zelf energie te besparen, te vergroenen en slim met energie om te gaan. Bekijk bijvoorbeeld de slimme badkamer of stap binnen in de techniekkamer. We ontwikkedlen het huis in samenwerking met de provincie Limburg en de gemeente Maastricht.