Strijp-S over Innovatie

"Hier, op dit terrein, is Philips groot geworden. En de innovatieve energie van toen heerst hier nu nog steeds. Op Strijp-S brengen 1.000 bedrijven technologie en design bij elkaar. Van gevestigde bedrijven tot start-ups en scale-ups. Zij pakken belangrijke maatschappelijke issues bij de kop, zoals veiligheid, gezondheid en de energietransitie. Daarom is dit dé ideale plek om te experimenteren.

.icon--quote

Als het hier lukt, lukt het overal

Alwin Beernink, Directeur Park Strijp Beheer
Alwin_Beernink_innovatie.jpg

Enexis Groep leidt het Europese smart grid project Interflex op Strijp-S. Met diverse pilots ontwikkelen ze hier de volgende generatie slimme netwerken. Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht wat gedrag en technologie kunnen doen voor de energievoorziening van de toekomst. Met een slim ‘laadgrid’ voor elektrische auto’s experimenteren partijen met smart charging, opslag en IT-systemen.

Voor gebruikers op ons terrein is die technologie nieuw en onwennig, maar we zijn een living lab en bedrijven willen meedenken. Het is mooi om te zien dat gebruikers zich hier onderdeel van de opgave voelen. Bijzonder is ook het internationale perspectief van Interflex. Het speelt zich af in Eindhoven en in vijf andere Europese landen. Want mobiliteit stopt nu eenmaal niet bij de grens. Over en weer leren we van pilots in andere landen. Ik ben ervan overtuigd dat als het hier lukt, het overal lukt. Enexis Groep kan succesvolle oplossingen dus snel opschalen naar half Nederland. Zij hebben een doe-mentaliteit, net als wij."