ING Bank over economische prestatie

"Vanuit ING Bank volgen wij de financiële situatie van Enexis Groep op de voet. Een solide financiële positie is niet alleen belangrijk voor banken zoals wij, het is minstens zo belangrijk voor investeerders in obligaties van het netwerkbedrijf. Het opent de deuren naar de kapitaalmarkt. En dát maakt het voor Enexis Groep mogelijk om te investeren in de energievoorziening van de toekomst.

.icon--quote

Een solide financiële positie is niet alleen belangrijk voor banken

Ray van Kesteren, Director Corporate Clients ING Bank N.V.
Ray_van_Kesteren_economische-prestatie.jpg

Financiers zijn geïnteresseerd of het risico opweegt tegen het rendement. De A+ rating van Enexis Groep is een weerspiegeling van het gunstige risicoprofiel met navenant gunstige rente. Om een completer beeld te krijgen, verrijken we de analyses van de (halfjaar)cijfers van Enexis Groep met onze benchmarkgegevens. Wij kijken vooruit en daarom is het wenselijk om van Enexis Groep ook een inkijkje te krijgen in de verwachting van de financiële toekomst.

Vooruitkijken betekent ook dat we marktontwikkelingen volgen. De omschakeling van een fossiel naar een duurzaam energiesysteem is de uitdaging van de sector. De strategische keuze om een rol te spelen in het versnellen van de energietransitie, voegt voor ons waarde toe in de relatie met Enexis Groep. Het is in lijn met de kernwaarden van ING."