Eindhoven Ariport over Betrouwbaarheid energievoorziening

"Eindhoven Airport stond op 27 mei 2017 even stil. Onze parkeergarage-in-aanbouw stortte gedeeltelijk in en viel bovenop een transformatorhuisje. Alsof de ravage niet groot genoeg was, zaten we in één klap zonder stroom. Het licht viel uit, computers deden het niet en de bagageband met vele koffers stond stil. Dan heb je een probleem, het proces werd daardoor zo’n 20 minuten stopgezet.

.icon--quote

De bagageband met vele koffers stond stil

Joost Meijs, Algemeen Directeur - Eindhoven Airport N.V.
Joost_Meijs_betrouwbaarheid-energievoorziening.jpg

Op de luchthaven is continuïteit van de stroomvoorziening cruciaal. Onze processen zijn geoptimaliseerd en veelal gedigitaliseerd om verspilling te voorkomen. En zonder stroom is operational excellence gewoonweg niet te realiseren. Hierin bouwen we dus op het netwerk van Enexis Groep. Een beperkt deel van onze energievraag wekken we zelf op met zonnepanelen op het hotel, de terminal en de bagagehal. Dat vinden we belangrijk, want op het gebied van duurzaamheid wil Eindhoven Airport tot de leidende luchthavens in Europa behoren. Daarom maken we ook onze gebouwen energiezuinig en gebruiken we 100% groene stroom.

In onze verduurzamingsambitie staan we niet alleen. Veel grote ondernemingen willen verduurzamen en zullen in de toekomst op een andere manier gebruikmaken van de infrastructuur. Mijn advies aan Enexis Groep: beweeg mee op die trend en vraag grote partners, zoals luchthavens en andere grootgebruikers van energie, om samen vorm te geven aan vraag en aanbod. Met z’n allen kunnen we van de energietransitie leren, het versnellen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid hoog houden."