Verduurzaming Amerwarmtenet

Verduurzaming Amerwarmtenet

18 januari 2018

Op donderdag 18 januari wordt de volgende stap gezet in de verduurzaming van het Amerwarmtenet. Dan tekenen onder andere de provincie Noord-Brabant, de gemeentes Breda, Tilburg, Drimmelen en Oosterhout, Ennatuurlijk en Enexis Groep de samenwerkingsovereenkomst om de warmte van het Amerwarmtenet nóg duurzamer te maken. Dat wordt gevierd met een bijzonder programma voor genodigden, onder wie klanten van het warmtenet.

Restwarmte

Het warmtenet van Ennatuurlijk gebruikt de restwarmte van de Amercentrale voor verwarming en warm kraanwater van 40.000 woningen en 550 bedrijven in onder andere de wijken Haagse Beemden, Hoge Vucht (Breda) en Reeshof (Tilburg) . Sinds 2015 bundelen overheid, bedrijven, woningcorporaties en bewoners van bestaande en nieuwe wijken in de regio hun krachten voor het verduurzamen van het Amerwarmtenet.

Programma

Op 18 januari praten de betrokken partijen genodigden bij over de laatste ontwikkelingen en de acties die gepland zijn. Er is een duurzame-energiemarkt met verschillende stands van de betrokken gemeentes, Ennatuurlijk en Enexis Groep. Ook kunnen bezoekers er terecht voor onder meer een demonstratie van manieren om nog lekkerder te koken op inductie, de ins en outs van lage-temperatuurradiatoren en een duurzaamheidsspel. Ter plekke kan gekozen worden uit een van de vier dieptesessies over de verduurzaming van warmteregio Amer, zoals de inzet van biomassa of de kansen voor aardwarmte. Tot slot kunnen genodigden zich inschrijven voor een rondleiding achter de schermen van het Rat Verlegh Stadion (NAC-stadion), waar de bijeenkomst plaatsvindt. De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vindt ’s ochtends plaats, met aansluitend een paneldiscussie onder leiding van cabaretière Nina de la Croix.

Aanmelden

Bent u ook aanwezig op donderdag 18 januari om de ondertekening en de rest van ons bijzondere programma voor 150 genodigden bij te wonen? Meld u aan en maak kans op een van de laatste plaatsen die we speciaal gereserveerd hebben voor onze partners.

AANMELDEN