Enpuls op FlexCon 2017

Enpuls op FlexCon 2017

20 november 2017

Op maandag 20 en dinsdag 21 november is Enpuls aanwezig op Flexcon2017. Deze tweedaagse conferentie, georganiseerd door het Flexiblepower Alliance Network (FAN), is gericht op het samenbrengen van allerlei partijen die ieder op hun eigen manier werk maken van een flexibele energievoorziening.

 

Bijdrage Enpuls
  • Alexander Savelkoul, thema-eigenaar Flexibiliteit bij Enpuls, geeft een presentatie over de resultaten van grootschalige pilots bij Enpuls en Enexis Netbeheer op het gebied van flexibiliteit. En hij introduceert een nieuw initiatief om nog beter samen te werken met marktpartijen
  • Roy Roessink, Specialist bij Enpuls, verzorgt in samenwerking met Senfal een workshop over onze pilots van Jouw Energie Moment.

Naast onze bijdragen vindt er een scala aan co-creatiesessies, lezingen en workshops plaats op het gebied van opslag, conversie, vraag- en aanbodsturing, systeemintegratie, nieuwe technologieën. Kortom: flexibiliteit.

 

Over Flexibiliteit

Nederland zet de komende jaren vol in op duurzame energie. De doelen uit het Energieakkoord leiden tot een toename van wind- en zonne-energie, elektrische auto’s, nul-op-de-meter woningen en warmtepompen. Deze veranderingen in vraag en aanbod leiden uiteindelijk tot grotere energiepieken en mogelijk een gebrek aan netcapaciteit. Daarom is flexibiliteit voor alle spelers in de energieketen belangrijk. Met behulp van flexibiliteit kunnen we ervoor zorgen dat onze energievoorziening volledig duurzaam wordt, terwijl er te allen tijde aan de energievraag kan worden voldaan, Het creëren van de benodigde flexibiliteit vormt een uitdaging voor de gehele energiemarkt.